Small Shell Bolognese Melayu
Assalamualaikum ^^Aku jumpa resepi ni dekat blog orang .
Then setelah aku cuba buat dan berjaya , aku cuba me'melayu'kan dua resepi ni .
Nak try ? Jom !
Prepare bahan bahan untuk Bolognese .
San Remo : Small Shell pasta
Cendawan Butang and Carbonara Mushroom
Bolognese Mushroom
Cili Giling
Daging Kisar *ayam pun boleh , ikut tekak
Serbuk Blackpepper , CiIi Api , Cili Merah , Bawang
Let's get it started :
1. Rebuskan Small Shell pasta tu , letak air and dua sudu minyak . Rebus dalam 10 minit to 15 minit . Like this :
2. Korang masukkan minyak and tunggu sampai panas , then korang masukkan daging kisar , bawang , cili api and cili merah serentak . Tumis sampai daging tu betul betul masak dan jadi macam ini :
3. Then korang masukkan dua sudu cili giling or ikut suka korang , and sos mushroom bolognese tadi . Tumis sampai jadi gini :
4. Letak serbuk blackpepper , garam and cendawan butang . Masak masak masak dan gaul gaul gaul .
5. Agak agak sudah cukup rasa and kena dengan tekak korang , masukkan Small Shell pasta yang dah siap toast and gaulkan sekali dengan sos bolognese tu .
6. It will be like this :
Yimmih ! :D haha
Nak try Carbonara punya pula ? Click -------> Carbonara Melayu :D